Hoe wij in 2020 omgingen met het coronavirus, de maatregelen en de berichtgeving. De coronacrisis dwong ons meer thuis te blijven. Onzekere tijden, angst voor het virus, weinig contacten met andere mensen doet je beseffen hoe belangrijk het is om je vrij en veilig te weten. 

uit 2020 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

1. Ons kan niets gebeuren

2020

De eerste berichten over het coronavirus werden afgezwakt en niet echt serieus genomen. Het ongeloof overheerste. Het zou niet erger zijn dan een griep, het was ver weg en wij hebben een goede gezondheidszorg. Bovendien was het een mooie lente. Zie, hoe mooi en zorgeloos wij de wereld bekeken.Ons kan niets gebeuren.

2. Het virus kan overal zijn!

2020

Toen het coronavirus in Nederland werd geconstateerd werd pas duidelijk hoe gruwelijk het verloop van de ziekte kon zijn. Sterftecijfers en paniek rond de ic-bedden deden de rest. We voelden angst en verbijstering en ontreddering. Hoe kun je besmetting voorkomen? Waar zit het virus? Hoe werkt het? .

3. Hoe is het met je?

2020

We voelen ons gerustgesteld door de maatregelen, afstand en lockdown. Scholen, restaurants, enz. dicht, iedereen zoveel mogelijk thuis blijven.En het gekke is dat we er rustig van worden. Het geeft een sfeer van ontspanning. Stilte alom en veel dieren laten zich zien. Enerzijds doordat we weten hoe we het beste kunnen handelen, anderzijds doordat we niet zoveel moeten en tijd hebben voor elkaar. Heerlijk, die rust.

4. Dit houden we niet vol!

2020

Na een paar weken van sociale afstand en lockdown wordt het verzet groter. Is dit vol te houden? Er is in de media veel aandacht voor economische en emotionele problemen. Maar het verzet tegen de regels roept weer onzekerheid op bij de risicogroepen zoals ouderen en zieken. Houd vol! roept de premier.

5. Hoop op betere tijden

2020

We zijn al bezig met de toekomst, als het virus verslagen is, of verdwenen. Dan, ja dan... Willen we terug naar de maatschappij van voor de pandemie? Blijft de anderhalvemetereconomie bestaan, kiezen we voor meer rust in ons leven, kiezen we voor ecologische voedselproductie, of voor ... Reflectie op de bestaande maatschappij biedt kansen voor de toekomst. Licht aan het eind van de tunnel.