Welkom op de site van  Anneke Zwager

Sfeer

Het schilderwerk van Anneke Zwager wordt getypeerd door de sfeer van de verstilling. Wat ze ook schildert, altijd is er weer die rust. Daarbij springen het kleurgebruik en de eigen kijk op de natuur in het oog. Het gaat haar om die landschappen waar het overdag stil en 's nachts donker is. Het zijn de landschappen die o, zo gewoon, maar o, zo kwetsbaar zijn. Ze laat die landschapen gloeien in veel kleuren blauw, geel en groen. De ene keer in verzadigde, felle kleuren, de andere keer in zachte pastelkleuren. 

Proces

Elk werk begint in de buitenlucht. De wind, de zon, de natuur, geluiden en geuren; alles speelt mee en kleurt het geheel. Het schetsen, de eerste opzet van het schilderij en fotograferen, dat gebeurt buiten. Daarna wordt het schilderij in de stilte van het atelier afgemaakt: afstand nemen, kritisch bezien en details uitwerken. Ze werkt zowel in acrylverf als in olieverf.

Art bio

Haar scholing heeft Anneke gericht aangepakt: verschillende cursussen bij goede docenten. Zo heeft zij o.a. drie jaar geëtst bij Michel van Overbeeke. Ze heeft leren schilderen van Jos Klaver, docent aan de Kunstacademie Arnhem vrije richting (2003-2011) en van Nono Hoekstra, beeldend kunstenaar in Arnhem (2015- 2018}. Er zijn meer docenten geweest en meer technieken maar van deze genoemde docenten heeft ze kunstzinnig leren denken, studeren en reflecteren. En verder is het een kwestie van veel doen, elke dag fijn schilderen.

Kijken of kopen

Op deze website is slechts een beperkte selectie te zien. En het is maar een kleine afbeelding. In het echt toont een werk altijd anders. Wilt u meer zien, of een werk nader bekijken? Stuurt u dan een reactie via deze website of het mailadres annekezwager@gmail.com 

Meer werk is ook te zien op www.saatchiart.com/annekezwager

Elk schilderij is uniek. En elk schilderij wordt geleverd in een houten baklijst met ophangsysteem, dus klaar om op te hangen. Genoemde prijzen zijn inclusief lijst en verzending in Nederland.