Welkom op de site van  Anneke Zwager

Sfeer

Het schilderwerk van Anneke wordt getypeerd door de sfeer van de verstilling. Wat ze ook schildert, altijd is er weer die rust. Daarbij springen het kleurgebruik en de eigen kijk op de natuur in het oog. Het gaat haar om die landschappen waar het overdag stil en 's nachts donker is. Het zijn de landschappen die o, zo gewoon, maar o, zo kwetsbaar zijn. Ze laat die landschapen gloeien in veel kleuren blauw, geel en groen. De ene keer in verzadigde, felle kleuren, de andere keer in zachte pastelkleuren. 

Proces

Elk werk begint in de buitenlucht. De wind, de zon, de natuur en geluiden van vogels en kinderen; alles speelt mee en kleurt het geheel. Het schetsen, de eerste opzet van het schilderij en fotograferen, dat gebeurt buiten. Daarna wordt het schilderij in de stilte van het atelier afgemaakt: afstand nemen, kritisch bezien en details uitwerken. Ze werkt zowel in acrylverf als in olieverf.

Kijken of kopen

Elk schilderij is uniek. En elk schilderij wordt geleverd in een houten baklijst met ophangsysteem; klaar om op te hangen. Genoemde prijzen zijn inclusief lijst en verzending in Nederland.

Haar werk is ook te zien op www.saatchiart.com/annekezwager

Op deze website is slechts een kleine selectie te zien. Wilt u meer zien, of een werk nader bekijken? Stuurt u dan een reactie via deze website of het mailadres annekezwager@gmail.com