(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Blauwen en grijzen

2023

Er is nog weinig te zien op het land. Des te meer in de lucht: Een spel van grijzen en blauwen.   Dit schilderij in acrylverf op karton wordt goed verpakt.

Fijne zomeravond

2023

Na een warme dag. De zon schijnt nog en we zitten in de schaduw van de bomen. Een heerlijke avond. Stilte. Rust. Dit schilderij in acryl op canvas is ingelijst in een witte houten baklijst.

Fijne zomeravond 2

2023

Het is een warme dag geweest. We zitten in de schaduw van de bomen, praten wat, drinken wat. Stilte, rust, loomheid.   Dit schilderij in acryl op canvas is ingelijst in een witte houten baklijst.  

Groene wolk!

2023

Mooi weer, de lente hangt al in de lucht. Dan: een groene wolk boven het veld! Bijna abstract landschap. In acrylverf op karton.  

Zachte winterdag

2023

Een zachte winterdag. Zacht winterlicht. Dit schilderij in acryl op canvas wordt ingelijst geleverd. 

Zacht lentelicht

2023

Zacht licht typeert de lente. Zacht licht en zachte kleuren. De berk is al uitgelopen. Dit schilderij wordt gelevrd in een witte houten baklijst.

Zacht lentelicht 2

2023

Zacht licht en zachte kleuren in de lente. Pril groen, geel en zacht blauw.   Dit schilderij wordt ingelijst geleverd in een witte houten baklijst.

Zacht lentelicht 3

2023

Zacht licht en zachte kleuren in de lente. Het veld met uitzicht op de verte. En op bomen die uitlopen.  Dit schilderij wordt geleverd in een witte houten baklijst.  

Zonlicht achter de wolken

2023

Eigenlijk ios het nog winter. Maar de dagen lengen en de zon zien we steeds meer. Zij het soms achter de wolken.  Schildering in acrylverf op karton.

Dreigende lucht

2022

Is er onweer op komst? In het buitengebied.

Een warme zomerdag

2022

Stil landschap op een warme zomerdag. Een dag om te wandelen, te fietsen of om niets te doen.  Dit schilderij is gemaakt in de zomer van 2022 in acryl op canvas. Het wordt ingelijst verstuurd in een witte baklijst met ophangsysteem. Kan zo aan de muur.

Eerste streepje licht

2022

Uit de serie Schemering: En dan is er een streepje licht. Heel voorzichtig komt het geel tevoorschijn en daarmee wordt  het blauw van de lucht zichtbaar. Dit schilderijtje in acryl op katoen wordt geleverd in een witte houten baklijst.  

Herfstbomen

2022

Een rij bomen aan de rand van het land. Elke boomsoort heeft zijn eigen kleurverandering. Zo mooi om te zien. Vooral als het lage zonlicht erop valt.

Het blauwe uur

2022

Voorafgaand aan het donker wordt de wereld om je heen even blauw. Een vreemde gewaarwording. Dit schilderijtje wordt geleverd in een witte houte baklijst.

Het eerste zachte licht

2022

Het is eigenlijk nog donker. Langzaam komt het eerste licht. Een dromerige wereld waarin alleen de vormen bestaan, Langzaam worden de eerste kleuren zichtbaar. Dit schilderij in acryl op katoen wordt geleverd in een houten witte baklijst.

Is er regen op komst?

2022

Dreigende lucht. De bomen worden nog aangelicht door de laatste zonnestralen. Het lijkt of er regen op komst is. Stilte voor de storm.   Dit schilderij wordt geleverd in witte houten baklijst.

Is het lente of oorlog?

2022

Maart 2022. In Oekraïne is Rusland binnengevallen aan het eind van de winter. Angst en verwarring alom. Is het lente of oorlog?

Laag zonlicht achter de bomen

2022

Kale akkers, rustig najaarsweer.  

Mist achter het bos

2022

Je wandelt het bos uit, het licht in. En dan blijkt dat daar de mist over de velden hangt. De mist dempt alle geluiden. Stilte alom.

Mist achter het bos

2022

Je loopt door het bos en ineens zie je het: achter het bos hangt de mist. De zon schijnt er al overheen. 

Nacht

2022

Je ogen moeten er even aan wennen, maar dan is het verrassend hoeveel je nog kunt zien als je 's nachts buiten bent. Dit schilderijtje in acryl op katoen wordt geleverd in een houtyen witte baklijst.

Na het maaien

2022

Augustus in het veld. Er is gemaaid, de stoppels staan er nog. Verte, leegte, en stilte. Geel, oranje, blauw. Wordt geleverd in een witte, houten baklijst.

Ochtendlicht

2022

Uit de serie Schemering. En er is licht. En er zijn kleuren.

Oranje herfstblad

2022

Aan de rand van het bos. De bomen in de rij zijn nog groen. Maar van die ene boom is het blad fel oranje. De zon maakt er een fel kleurengeheel van.

Oranje veld in de herfst

2022

November. Glooiend landschap met groot oranje veld. Zonlicht. En stilte. Dit schilderij van 80 x 100 cm wordt verstuurd met witte houten baklijst en ophangsysteem. Dus als u het ontvangt kunt u het meteen ophangen.  

Zomerlicht

2022

Zomer! Licht en lucht. Een mooie zomerdag in het buitengebied.

Bospad

2021

Bospad met zicht naar het licht. Stilte.   Wordt geleverd in een witte houten baklijst

Bourgogne 2

2021

Acrylverf op karton. Uit een serie van drie. Kan ingelijst geleverd worden: in een passepartout achter glas.

Dageraad in de winter

2021

Je hoeft alleen maar in de verte te kijken. En je ziet het voor je ogen gebeuren, langzaam kleurt de lucht. Dit schilderij in olieverf op canvas wordt indien gewenst geleverd in een witte lijst.

De zon gaat onder

2021

Dit landschap gemaakt in acryl op karton komt goed verpakt bij u aan. 

Doorkijkje naar het open veld

2021

Zicht vanuit de beschutting onder de bomen. Zomer. Stilte.  

Felbeschenen land

2021

Stil akkerland aan het eind van een zomerse dag. Febeschenen land met donkere lucht.  Acrylschildering op karton.

Geel veld

2021

Acrylverf op karton

Glooiende velden

2021

Acrylschildering op karton. Zomer in de velden, golvend landschap. Kan ingelijst worden geleverd. In mooie blanke hardhouten lijst .

Graan 2

2021

Impressie graanveld in de zomer

Hoge wolken

2021

Zonbeschenen land met hoge wolkenpartij. Acrylschildering op papier, gemaakt en plein air. 

Hooiveld

2021

Hoogzomer. Hooi op het land. Acrylschildering op karton.   

Langs de beek

2021

Naar de rivier

2021

De weg loopt langs de rivier. Af en toe loopt er een paadje naar de waterkant. Spel van licht en donker. Dit schilderij komt in een witte houten baklijst en met een ophangsysteem. Het kan dus bij ontvangst meteen opgehangen worden.

Open plek in het bos

2021

Midden in het bos met beschaduwde paden en hoge donkere bomen is een open plek. De zon zet deze struiken in fel licht.

Stil avondlicht

2021

Een stille avond, vlak voor zonsondergang.

Stilleven blauwe vaas

2021

Voel de wind

2021

Zomerse dag met heerlijk frisse wind. Acrylschildering op papier, gemaakt en plein air. 

Wolkenlucht boven de akkers

2021

Mooie zomerdag, de wolkenlucht verandert steeds. Deze acrylschildering op papier is gemaakt en plein air, tussen de velden.

Zacht zonlicht

2021

Zacht lentelicht. Acrylschildering op karton. Is helaas verkocht.

Zomervelden

2021

Heerlijk weer, mooi uitzicht. Dit kleine schilderwerkje in acryl op papier is en plein air gemaakt. Met dun laagje vernis erop is het beschermd tegen stof en vuil.  

Graan 3

2020

Hoogzomer. Het graan is rijp. Abstractie impressie van het graanveld.

Hoor de bijen zoemen

2020

Een mooie middag in het buitengebied.Stilte alom. Alleen bijengezoem op de achtergrond  en af en toe een vogel die zingt.

Maïs in de mist 1

2020

Eind van de zomer. De wereld gehuld in een zachte waas.  Een uit een serie van 5 schilderijen.

Zomer aan de rivier

2020

Een dag in juni aan het water. De zon, de wind en de karekiet in het riet.

Zomerwandeling 1

2020

Zomerlandschap. Buitengebied. Heerlijk naar buiten. Met de zon op de huid en de wind door de haren.

Fijne zomerdag

2019

Fijne zomerdag. --FR Belle journée d'été.  Indien gewenst met antracietkleurige lijst.

Ruim zicht 3 - Vue large 3

2019

Abstract landschap. Een heldere herfstdag. --FR Paysage abstrait. Une claire journée d'automne.

Ruim zicht 4 - Vue large 4

2019

Abstract polderlandschap. Fijne zomerdag. --FR Paysage abstrait de polders. Une belle journée d'été.                    

In de berm; Les bas-côtés

2018

Een lente-avond in mei.  ----FR. Un soir de printemps en mai. 

Mei; Mai

2018

Een heerlijke dag in mei. De zon schijnt, het is warm en er staat weinig wind. Bijna alle bladeren zijn uitgelopen. Fr.- Une journée superbe en mai. Le soleil brille, il fait chaud et la brise souffle doucement. Presque toutes les feuilles sont sorties. 

Ruim zicht 6 - Vue large 6

2018

Landschap met rode aarde. Een warme dag, de aarde lijkt nog roder dan anders. Dit landschap is geschilderd op papier (Hahnemuhle 230 grs.) op hout. Het hout is antraciet geschilderd en heeft de maten 12 x 32 x 4 cm. Daardoor kan het zelfstandig staan. Ziet er chique uit. -- FR Paysage avec terre rouge. Une journée chaude, la terre semble plus rouge que d'habitude. Ce paysage est peint sur papier sur bois ( anthracite, 12 x 32 x 4 cm.) Peut être posé seul. Chic.

Vreemd zomerlicht - Etrange lumière d’ été

2018

Dit is op een zeer warme middag in de zomer. De mensen blijven in huis, de bomen hebben het zwaar. Alles verlangt naar een regenbui. -- Fr- Un après-midi très chaud en été. Les gens restent à l’ intérieur, les arbres ont chaud. On attend qu’une chose, qu’ il pleuve.

Zandpad - Chemin de sable

2018

In het oosten van het land zijn nog veel zandwegen. Juli tussen de landerijen, een idyllische plek. Deze olieverfschildering is gemaakt op papier op hout. Het hout is antraciet gelakt en heeft de maten 12 x 32 x 4cm. Ziet er chique uit, kan zelfstandig staan.   --FR Il y a encore beaucoup de chemins sablonneux dans l'est du pays. En juillet, parmi les terres agricoles. C'était un endroit idyllique. Peinture á l'huile sur papier sur bois. Le bois est lacqué anthracite, peut être posé seul. Chic.

Zomerlucht - Ciel d'été

2018

Een mooie zomerdag met een blauwe lucht en vriendelijke wolkjes. Soms verschijnt er ineens een grotere wolk. Je had het niet in de gaten. Tot hij voor de zon schuift...    --FR - Une belle journée d'été avec un ciel bleu et de gentils nuages. Parfois, un nuage plus important apparait tout à coup. Vous ne le remarquez pas. Jusqu'à qu'il passe devant le soleil.. 

Ochtendnevel; Brumes matinales

2017

NL In de vroege lente kan het 's morgens net na zoonsopkomst erg vochtig zijn op het land. De mist hangt dan als een deken over het gras. Dat geeft een dromerige sfeer. --- FR Au début de printemps, le matin, juste après le lever du soleil, il peut faire très humide dans la campagne. Le brouillard posé sur l’herbe comme une couverture. Atmosphère féérique.

Zicht op Elten; Vue sur Elten

2017

Een zomermiddag in een kasteeltuin. Door de sfeer in de omgeving wandelen mensen wat, ze praten wat en ze zitten wat. En ik schilderde wat. ---FR Un jour d'été dans le jardin d'un  chateau. Les gens marchent un peu, parlent un peu. Et moi je peins un peu.

Zomer aan de dijk; Eté sur la digue

2017

Het was op de langste dag van het jaar,  een zeer warme dag. Over het water klonken zomerse geluiden van mensen die zwommen in het water, wandelden met de hond of gewoon wat lagen te zonnen. En ik was er aan het schilderen in de schaduw van een oude kastanjeboom. --FR -C'était le jour plus long de l'année, une journée très très chaude. Echo sur l'eau des bruits d ' été des baigneurs, des marcheurs avec leurs chien ou de ceux qui prennent le soleil. Et moi je peignais dans l'ombre d 'un vieux marronier.   

Lome zomermiddag

2016

Een warme zomermiddag. Stilte aan het water. Alleen het kabbelen van het water en af en toe de roep van een vogel. De stoel nodigt je uit om te gaan zitten in de schaduw. Voor lezers en dromers.  

Langzaam sneeuwt de wereld dicht - Lentement, le monde s'enneige

2014

Sneeuwvlokken vallen zacht en geluidloos neer. Langzaam vormt zich een deken van sneeuw. Langzaam sneeuwt de wereld dicht.  --FR Les flocons de neige tombent doucement et silencieusement. Lentement, une couverture de neige se forme.    

Als was de wereld van glas l -

2013

Het heeft gevroren, alles lijkt breekbaar.  --FR Comme si le monde était de verre 1. Il a gelé, tout semble fragile.   Dit schilderij wordt ingelijst geleverd (witte baklijst) met ophangkoord. Het kan dus zo opgehangen worden.

Graanland, wat is de zomer mooi vandaag!

2013

Graanland. Het graan wuift zacht in de wind.  Geel en blauw. Dit schilderij wordt geleverd in een witte houten baklijst. En met ophangsysteem, dus het kan bij ontvangst meteen worden opgehangen.

Hoe de zon de grassen kleurt l

2013

Na een hete zomer zijn de grassen geelverbrand. Een schilderij uit een serie van 2.  --FR Comment le soleil colore les herbes 1. Après un été chaud, les herbes sont jaunes d'être brulées.

Ik ruik het geurig hooi - Je sens le foin parfumé

2013

Het gras is gemaaid en ligt te drogen op het land. Wat een geur!  --FR L'herbe a été fauchée et s'èche sur le sol. Quelle parfum!

Want het is buiten stil en licht

2013

Het heeft gesneeuwd vannacht. Een dik pak sneeuw dempt elk geluid. Laat het altijd zo mooi blijven. -- FR Il a gelé ce nuit. Une couverture de neige étouffe tous les sons. Laissez-le toujours si belle.  

Wat is de zomer mooi vandaag!

2013

Blauwe lucht, en wuivend geel rijp graan. Mooier kan het niet zijn.  --FR L'été est magnifique aujourd'hui! Ciel bleu et les blés jaunes et mûrs qui ondulent. Rien n'est plus beau.