Schilderijen in acryl op doek, gemaakt in de jaren 2013 tot 2017 FR - Peintures á l'acrylique sur toile

uit 2016 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Aan de rivier

2020

Een stille zomerdag, beetje heiïg. 

Natuur 1

2020

heel vroeg in het natuurgebied. Veen, lage begroeiïng, stilte. Het is nog fris, het licht is nog koel.  

Natuur 2

2020

Blauwe dag

2017

Aan het begin van de herfst, de eerste vochtige dag. De ochtendmist is opgetrokken, maar het vocht blijft hangen vandaag. Het legt een blauwe waas over de dag.

Gemaaid graanland

2017

Eind juli, begin augustus. Het graan is net gemaaid, hier de gerst. Je kunt het ruiken. De resten liggen op het land en zijn nog geel. Hoe is dat als de eerste regenbui is gevallen?   

Hoor de bijen zoemen

2020

Een mooie middag in het buitengebied.Stilte alom. Alleen bijengezoem op de achtergrond  en af en toe een vogel die zingt.

Zomer aan de rivier

2020

Een dag in juni aan het water. De zon, de wind en de karekiet in het riet.

Zomerwandeling 1

2020

Zomerlandschap. Buitengebied. Heerlijk naar buiten. Met de zon op de huid en de wind door de haren. Geniet van de rust en van het uitzicht. 

Zicht op Doesburg; Vue sur Doesburg

2019

Hoog zomer, heerlijk weer.

Zomerlucht - Ciel d'été

2018

Een mooie zomerdag met een blauwe lucht en vriendelijke wolkjes. Soms verschijnt er ineens een grotere wolk. Je had het niet in de gaten. Tot hij voor de zon schuift... Dit schilderij is ingelijst (witte houten baklijst) en kan zo worden opgehangen.  --FR - Une belle journée d'été avec un ciel bleu et de gentils nuages. Parfois, un nuage plus important apparait tout à coup. Vous ne le remarquez pas. Jusqu'à qu'il passe devant le soleil.. Cette peinture est encadrée et peut être accrochée comme tel.

Vreemd zomerlicht - Etrange lumière d’ été

2018

Dit is op een zeer warme middag in de zomer. De mensen blijven in huis, de bomen hebben het zwaar. Alles verlangt naar een regenbui. -- Fr- Un après-midi très chaud en été. Les gens restent à l’ intérieur, les arbres ont chaud. On attend qu’une chose, qu’ il pleuve.

Gouden boom; Arbre doré

2017

Het was op een zatermiddag in juli. De gehele dag was het warm geweest en nu werd de lucht steeds donkerder. Ik zat op mijn kruk in het weiland en werd wat onrustig. Onweer op komst? De laatste zonnestralen schenen onder de wolken door en zetten deze boom in een fel gouden licht.--- FR - Un samedi aprè-midi en Juillet. Il avait fait chaud toute la journée et maintenant le ciel devenait de plus en plus sombre. J''etait assise sur mon tabouret dans le champ et le temps mínquiétait. Un orage à  l'approche? Les dernier rayons de soleil filtraient des nuages et projetaient une lumière vive sur cet arbre.

Zomerlicht - Lumière d'été

2017

Doorkijkje onder de bomen door op een warme zomerdag. De zon schijnt volop. En speelt met licht en schaduw. -- FR- Regardez á travers les arbres par une chaude journée d'été. Le soleil brille de toutes ses forces. Et joue avec la lumière et l'ombre.

Zicht op Elten; Vue sur Elten

2017

Een zomermiddag (eind juni) in de tuin van kasteel 's Heerenberg. Op het laantje naar de Plantage (de openbare tuin waar groenten werden uitgedeeld aan de armen) is dit te zien: zicht op Hoog Elten, net over de grens in Duitsland. Door de sfeer in de omgeving wandelen mensen wat, ze praten wat en ze zitten wat. En ik schilderde wat. ---FR Un jour d'été, fin Juin, dans les jardins du Chateau d'Heerenberg. C'est une vue de petit chemin vers le Plantage (le jardin public qui distribuait des légumes aux plus pauvres): vue sur Hoog Elten just  à la frontière avec l'Allemagne. Les gens marchent un peu, parlent un peu. Et moi je peins un peu.

Zomer aan de dijk; Eté sur la digue

2017

Het was op de langste dag van het jaar,  een zeer warme dag. Er waren veel mensen op het strandje bij Loowaard (aan de Rijn). Over het water klonken zomerse geluiden van mensen die zwommen in het water, wandelden met de hond of gewoon wat lagen te zonnen. En ik was er aan het schilderen in de schaduw van een oude kastanjeboom. Aan de overkant was deze bosschage te zien. Het gras was geel door de grote droogte. Met het geel van het zand en de lucht vormde het een prachtig geheel. --FR -C'était le jour plus long de l'année, une journée très très chaude. Il y avait beaucoup de monde sur la plage au bord du Rhin. Echo sur l'eau des bruits d ' été des baigneurs, des marcheurs avec leurs chien ou de ceux qui prennent le soleil. Et moi je peignais dans l'ombre d 'un vieux marronier. Des bosquets sur la rive en face. L'herbe rendue jaune par la grande sécheresse. Le jaune du sable, le ciel en font un très beau tout.  

Lome middag; Aprés-midi languissant

2016

Een lome zomermiddag, warm, geen wind, een stoel onder de bomen. Wat wil een mens nog meer? --FR Un après-midi languissant au bord d'une rivière, chaleur, pas un brin de vent, une chaise sous un arbre. Que puet-on désirer de plus?