Landschapsschilderijen van de zomer

uit 2016 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Fijne zomeravond 2

2023

Het is een warme dag geweest. We zitten in de schaduw van de bomen, praten wat, drinken wat. Stilte, rust, loomheid.   Dit schilderij in acryl op canvas is ingelijst in een witte houten baklijst.  

Fijne zomeravond

2023

Na een warme dag. De zon schijnt nog en we zitten in de schaduw van de bomen. Een heerlijke avond. Stilte. Rust. Dit schilderij in acryl op canvas is ingelijst in een witte houten baklijst.

Zomerlicht

2022

Zomer! Licht en lucht. Een mooie zomerdag in het buitengebied.

Een warme zomerdag

2022

Stil landschap op een warme zomerdag. Een dag om te wandelen, te fietsen of om niets te doen.  Dit schilderij is gemaakt in de zomer van 2022 in acryl op canvas. Het wordt ingelijst verstuurd in een witte baklijst met ophangsysteem. Kan zo aan de muur.

Open plek in het bos

2021

Midden in het bos met beschaduwde paden en hoge donkere bomen is een open plek. De zon zet deze struiken in fel licht.

Zomer aan de rivier

2020

Een dag in juni aan het water. De zon, de wind en de karekiet in het riet.

Vreemd zomerlicht - Etrange lumière d’ été

2018

Dit is op een zeer warme middag in de zomer. De mensen blijven in huis, de bomen hebben het zwaar. Alles verlangt naar een regenbui. -- Fr- Un après-midi très chaud en été. Les gens restent à l’ intérieur, les arbres ont chaud. On attend qu’une chose, qu’ il pleuve.

Hoor de bijen zoemen

2020

Een mooie middag in het buitengebied.Stilte alom. Alleen bijengezoem op de achtergrond  en af en toe een vogel die zingt.

Zomerwandeling 1

2020

Zomerlandschap. Buitengebied. Heerlijk naar buiten. Met de zon op de huid en de wind door de haren.

Stil avondlicht

2021

Een stille avond, vlak voor zonsondergang.

Zomerlucht - Ciel d'été

2018

Een mooie zomerdag met een blauwe lucht en vriendelijke wolkjes. Soms verschijnt er ineens een grotere wolk. Je had het niet in de gaten. Tot hij voor de zon schuift...    --FR - Une belle journée d'été avec un ciel bleu et de gentils nuages. Parfois, un nuage plus important apparait tout à coup. Vous ne le remarquez pas. Jusqu'à qu'il passe devant le soleil.. 

Zicht op Elten; Vue sur Elten

2017

Een zomermiddag in een kasteeltuin. Door de sfeer in de omgeving wandelen mensen wat, ze praten wat en ze zitten wat. En ik schilderde wat. ---FR Un jour d'été dans le jardin d'un  chateau. Les gens marchent un peu, parlent un peu. Et moi je peins un peu.

Lome zomermiddag

2016

Een warme zomermiddag. Stilte aan het water. Alleen het kabbelen van het water en af en toe de roep van een vogel. De stoel nodigt je uit om te gaan zitten in de schaduw. Voor lezers en dromers.  

Zomer aan de dijk; Eté sur la digue

2017

Het was op de langste dag van het jaar,  een zeer warme dag. Over het water klonken zomerse geluiden van mensen die zwommen in het water, wandelden met de hond of gewoon wat lagen te zonnen. En ik was er aan het schilderen in de schaduw van een oude kastanjeboom. --FR -C'était le jour plus long de l'année, une journée très très chaude. Echo sur l'eau des bruits d ' été des baigneurs, des marcheurs avec leurs chien ou de ceux qui prennent le soleil. Et moi je peignais dans l'ombre d 'un vieux marronier.   

Maïs in de mist 1

2020

Eind van de zomer. De wereld gehuld in een zachte waas.  Een uit een serie van 5 schilderijen.