Soms is het fijn om klein bezig te zijn. Op een klein doekje of op een stukje plaat. Meestal in de beslotenheid van het atelier. Olieverf leent zich daar goed voor.

uit 2017 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Ruim zicht 1

2018

Wie de grote polders kent, herkent dit beeld. Hier was ik in de Haarlemmermeerpolder. Van oorsprong was dit agrarisch gebied, inmiddels bijna volgebouwd. Maar aan de randen kun je dit beeld nog treffen: strakke akkers, rechte lijnen. 

Ruim zicht 2

2018

Over de akkers in de Haarlemmermeer kun je ver kijken. Strakke velden en grote luchten. Olieschildering op Hahnemühle papier van 230 grs. Het papier is geplakt op een antraciet geverfd blok hout van 4 cm dik. Heel chique, kan zelfstandig staan.

Ruim zicht 3

2019

Abstract landschap. Een heldere zomerdag.

Ruim zicht 4

2019

Abstract landschap. Fijne zomerdag.

Bloemenweide

2019

Fijne zomerdag. Weide met bloemen.

Rode aarde

2018

Landschap met rode aarde. Een warme dag, de aarde lijkt nog roder dan anders. Dit landschap is geschilderd op papier (Hahnemuhle 230 grs.) en geplakt op een blok hout dat antraciet geschilderd is. Maten van het blok hout: 12 x 32 x 4 cm. Daardoor kan het zelfstandig staan. Ziet er chique uit.

Akkers

2018

In juli zijn de eerste gewassen al geoogst. Die akkers liggen er leeg bij. Heeft hier graan gestaan? Vooraan komen juist de pompoenen in bloei. Aan de horizon populieren langs een kaarsrechte weg. Dit werkje is van olieverf op Hahnemühle papier van 230 grs. Het is geplakt op antraciet gelakt hout van 4 cm dik. Het kan op zichzelf staan.

Koeienweide

2019

Een lentemiddag. De koeien zijn weer buiten.

Zandpad

2018

In het oosten van het land zijn nog veel zandwegen. In juli was ik op deze weg tussen de landerijen. Het was een idyllische plek en het was er zo rustig. Deze olieverfschildering op papier is geplakt op antraciet gelakt hout van 4 cm dik. Ziet er chique uit, kan zelfstandig staan.

Geel veld

2017

Een zonovergoten dag in de zomer. Alles heeft de kleur van de zon aangenomen. Dit olieverfschilderijtje (13 x18 cm) brengt je iedere keer weer even terug naar je zomerherinneringen.  

Rood veld

2018

Zomerveld met rand van bossages.